Mit tud majd a Samsung Exynos 2400 grafikus kártyája?

0
769

Egy Twitteren megjelent információ szerint az Exynos 2400 processzorban egy új RDNA2-alapú grafikus egység található, amely 6 WGP-vel rendelkezik. Ez négyszer több számítási egységet jelent, mint az Exynos 2020-ban található Xclipse 920. A WGP a “workgroup processzor” rövidítése, amelyet az AMD fejlesztett ki, és két számítási egységet foglal magába az új RDNA2 architektúrában, így összesen tizenkettőt kapunk.

Az előző grafikus egység csak 3CU-val rendelkezett. Az összteljesítményben természetesen szerepet játszanak olyan tényezők, mint az órajel és az architektúra, azonban nem valószínű, hogy ezek drámaian befolyásolják a teljesítményt. Az AMD-vel közösen a Samsung a sugárkövetéshez szükséges technológiák integrálásán dolgozik, elsősorban a játékipar szereplőivel együttműködve.

Az Exynos 2200 chipet tartalmazó okostelefonok azonban még nem képesek a Diablo Immortal játék magas grafikai beállítások melletti futtatására sem. Az Exynos 2400 várhatóan a következő Galaxy S24 modellekben debütál majd, amelyek a Cortex-X4 és a Cortex-A720 egységekkel rendelkező 10 magos CPU-val lesznek felszerelve. Azonban az európai vásárlók abban reménykednek, hogy ezeket a készülékeket nem erőltetik majd rájuk, és inkább maradnak a Snapdragon variánsnál.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét