Most már biztos – Jönnek a 11. generációs Intel Rocket Lake-S asztali CPU-k

0
1138

Hivatalosan is megerősítette az Intel, hogy a Rocket Lake-S lesz a Comet Lake-S utódja az asztali-és gaming PC-k esetében. 2021 elején érkezhet az új generáció.

A 11. generációs Rocket Lake-S processzorok Xe-LP integrált videókártyát, valamint PCIe Gen 4 támogatást kapnak. A gyártó nem árult el semmit az újonnan érkező processzorok konfigurációiról, azonban a hírek szerint 14 nm-es technológiát használnak.

Miután bejelentették a Tiger Lake palettát az ultrabookokba, valamint a Tiger Lake-H szériát a gamer laptopokba, az Intel most hivatalosan is megerősítette a Rocket Lake-S termékcsaládot az asztali gépekbe.

Hirdetés

Az Intel nyilatkozata szerint leginkább a gamereket határozzák meg célcsoportnak. Ezt számos együttműködés és üzleti kapcsolat segíti, például az Ubisoft, Unreal, Sega és is közvetlen kapcsolatban van az Intellel.

Kíváncsian várjuk, hogy vajon mivel rukkol elő az Intel, ugyanis az elmúlt években kényelmesen ültek a fotelban és benttartották az innovációkat. Az AMD viszont tepert, ennek meg is lett az eredménye, és óriási piacot hódított magának a piros processzorgyártó cég.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét