Nem nagyon van érdeklődés az Apple Pro Vision iránt

0
1089

Ming-Chi Kuo elemző rendre szállítja az Apple-lel kapcsolatos értesüléseket olyan termékekkel kapcsolatban, amelyek fontosak lehetnek. A szakértő szerint a Vision Pro headsetet elég negatív vélemény veszi körül. A gyártó állítólag lecsökkentette az egész évre vonatkozó szállítási becslését, és így a gyártási megrendeléseket is.

A szakértő szerint eredetileg 700-800 ezer darabos megrendeléssel számoltak az Apple vezetői, de ezt most nagyjából a felére, 400-450 ezerre csökkentették. Az Apple ezt még azelőtt tette, hogy a headsetet az Egyesült Államokon kívüli piacokon is forgalomba helyezte volna, ami azt jelenti, hogy az amerikai kereslet meredeken elmaradt a vállalat eredeti elképzeléseitől. Az amerikai kereslet zuhanórepülésének hatására a vállalat sokkal visszafogottabban ítéli meg a keresletet a többi piacon.

Hatalmas előzetes érdeklődés övezte a headsetet, amely most úgy látszik, hogy a feledés útján halad. Az Apple állítólag a jövőre vonatkozó kiadási ütemtervét is felülvizsgálja, illetve módosítja, ami azt jelenti, hogy 2025-ben talán már nem is jelenik meg új Vision Pro modell. Sőt, az Apple most arra számít, hogy a Vision Pro eladások 2025-ben még tovább fognak csökkenni a 2024-es eredményekhez képest.

techkalauz.hu – az online techmagazin