OLED kijelzőt kaphat a 2024-es iPad Pro és akár a MacBook Air is

0
908

Ross Young, a Display Supply Chain Consultants vezérigazgatója szerint az Apple 2024-ben az OLED kijelzőket fogja választani mind az iPad Pro modellek, mind a MacBook Air esetében. Ez elég nagy változást jelentene, ugyanis a 12.9”-es iPad Pro jelenleg mini-LED panelt, míg a MacBook Air és az iPad Pro 11 IPS LCD-t használ. Young azt is állítja, hogy ezek az eszközök, köztük a MacBook Air, támogatni fogják az Apple ProMotion technológiáját 120 Hz-es változó frissítési gyakorisággal.

Az Apple tavaly mutatta be a min-LED-del szerelt iPad Pro-t. A viszonylag új kijelzőtechnológia a 12,9 hüvelykes táblagépet a piac egyik legjobb kijelzőjévé tette. Ha hinni lehet az új jelentéseknek, akkor ezt a technológiát lehet éveken belül elveti az Apple, helyette pedig OLED-et használna. Továbbá nem biztos, hogy a 12,9 hüvelykes iPad Pro az egyetlen Apple eszköz, amely OLED-re vált

Young szerint a 2024-es MacBook Air is OLED kijelzőt fog használni, ez összhangban van azon hírekkel, amik a MacBook termékcsaládnak OLED kijelzőt jósoltak a jövőben. Ez lenne az OLED technológia debütálása az Apple iPad és MacBook modelljeiben, ugyanis mindegyik IPS vagy mini-LED panelt használ.

Azt is pletykálják, hogy 2024-ben ezen gépek is megkaphatják az Apple ProMotion funkcióját, ami egy dinamikusan változó képfrissítési technológia, maximum 120 Hz-el.

Ezen információk fogyasztását egy jó adag sóval ajánlom, azaz ne vegyük készpénznek, ugyanis oly’ távoli jövőbe mutatnak, hogy oda jósolni még szinte lehetetlen.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét