Új funkció érkezik a Google keresőjébe

0
36

A Google keresőjében számtalan egyéb funkció használata mellett hamarosan a helyesírásunkat is leellenőrizhetjük. Ugyanis érkezik egy újdonság, ami jelezni fogja a felhasználó felé, ha hibát talált a mondatban. A Google már korábban is kínált nyelvtani ellenőrző funkciót például a Gmail-ben és a Google Drive-ban, de a kereső eddig nem rendelkezett ilyen eszközzel.

Mindezt úgy kell elképzelni, hogy ha az eszköz hibát észlel, beleértve a helyesírási hibát is, javítja a mondatot, és jelzi a felhasználó felé a különbséget – írja az Engadget. Mindemellett az eszköz meg is jutalmaz, ugyanis nyelvtanilag helyes mondatszerkezet esetén egy zöld pipát kapunk grátiszba.

Nem meglepő módon, az eszközt a mesterséges intelligencia hajtja, amiről köztudott, hogy nem tökéletes, vagyis előfordulhat, hogy nem tudja megfelelően értelmezni az olvasottakat, különösen a kulcsszavas keresések esetében. Emellett káromkodni sem lesz hajlandó, vagyis sértő, erőszakos, szexuális tartalommal bíró és egyéb problémás kifejezések esetén a nyelvtani ellenőrzés nem fog működni.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét