Új középkategóriás Qualcomm SoC érkezik: Snapdragon 780G – 2 db ARM Cortex-A78 maggal

0
331

Bejelentette a 2021-es felső-középkategóriás telefonjaiba szánt SoC-ját a Qualcomm, amely nem más, mint a Snapdragon 780G. Az új lapkakészlet két nagyteljesítményű ARM Cortex-A78 maggal rendelkezik, amely megtalálható a zászlóshajó Snapdragon 888-ban is. Ezen kívül még 6 darab Cortex-A55 mag található benne.

Az elmúlt évekre egyre nagyobb nyomás nehezedett a Qualcommra olyan vállalatok részéről, mint például a MediaTek, amely a nagyobb teljesítményű SoC-k vizére evezett. A Qualcomm nem akarja elveszteni domináns pozícióját a piacon, erre pedig tökéletes válasz a Snapdragon 780G. Úgy képzelje el, mint a Snapdragon 765G utódja, amely olyan telefonokba lesz építve, mint a Google Pixel 5, LG Velvet vagy épp a Motorola Edge.

Két magját a Snapdragon 888-ból jól ismert Cortex-A78 adja, amelyek egészen 2,4 GHz-ig képesek boostolódni, a maradék hat mag pedig inkább az energiahatékonyságra fókuszál. A „G” betű jelentése pedig az, hogy a benne lévő GPU-t különösen erősre tervezték, hogy gamingre is alkalmas legyen.

Hirdetés

techkalauz.hu – az online tech magazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét