Újraindítaná mobil SoC részlegét a Xiaomi

0
70

Egy új kínai jelentés szerint a Xiaomi feltámaszthatja régóta elhunyt mobil chipset részlegét. A vállalat állítólag személyzetet is felvesz ehhez, valamint szabadalmaztatja házon belüli processzorait.

A Xiaomi elhalt mobil SoC részlege hamarosan feltámadhat. Egy kínai sajtóorgánum arról számolt be, hogy a Xiaomi mérnököket vesz fél és jogászaival a szellemi tulajdonok ügyeit is rendezteti azon céllal, hogy újra házon belüli processzorokat gyárthasson telefonjaiba.

Korábban a Xiaomi a TSMC-vel működött együtt annak érdekében, hogy a mobil SoC-jaira való igényt kielégítsék. Például a Surge S1 a TSMC 16 nm-es részlegén készült. Sokat változott azóta a világ, főleg a chiphiány közepette szinte kizárt, hogy a TSMC-nek, vagy akár a Samsungnak kapacitása lenne arra, hogy a Xiaomi igényeit kiszolgálja; különösen az újabb 5-7-8 nm-es részlegeken. Ezért nem kizárt, hogy a kínai gyártónak más cégekhez kell fordulnia segítségért.

Hirdetés

Nem az egyetlen vállalat a Xiaomi, aki házon belüli chipet szeretne magának, az Oppo és a Vivo cégek is tervezik ennek megvalósítását.

techkalauz.hu – az online tech magazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét