A Lenovo Yoga Pro 9i 16 G9 továbbra is remek 1200 nites mini LED panellel rendelkezik

0
1204

A Lenovo a közelmúltban dobta piacra a Yoga Pro 9i 16 új G9-es verzióját. Több dolgot is javítottak, és a fényes mini LED panel továbbra is kiváló, de vannak új problémák. Az AdobeRGB és sRGB színprofilja hiányzik, és a tápegység túl gyenge.

A Lenovo újratervezte nagy teljesítményű Yoga Pro 9i 16 multimédiás notebookját, és javított néhány dolgot a kilencedik generációval. A gép új Meteor Lake processzort kínál teljesítménykorlátozással, amely nem nyújt teljesítménynövekedést a régi Raptor Lake modellekhez képest. A 100 watt teljesítményű RTX 4060 Laptop és RTX 4070 Laptop GPU-k szintén elérhetőek, így a Yoga Pro összességében az egyik leggyorsabb multimédiás laptop. A RAM továbbra is forrasztva van, és 32 vagy 64 GB áll rendelkezésre.

Ami a kijelzőt illeti, HDR módban a maximális fényerő több mint 1200 cd/m², ami természetesen nagyon gyorsan lemeríti az akkumulátort. Másrészt, a Lenovo az idei modellben már nem ad színprofilokat sem sRGB-hez, sem AdobeRGB-hez.

A nagy teljesítmény miatt pörögnek a ventik, nem kicsit. Bár létezik egy akkumulátorkímélő mód, amely a ventilátor maximális hangerejét 30 dB(A) körül korlátozza, a teljesítmény itt erősen le van csökkentve.

Amire nem számítottak tesztelők, mikor kézbe vették a Lenovo Yoga Pro 9i 16 G9-et: A tápegység, amely egyszerűen túl gyenge. 170 Wattot tud felvenni a gépezet, ami maximális terhelés mellett kevésnek bizonyult. Bizony, a gép többet fogyaszt, mint amennyit fel tud venni. Ebből egy olyan anomália következik, amire valószínűleg most te is gondolsz, kedves olvasó. A notebook hiába van töltőn, ott is csak merül.

Persze ez csak abban az esetben következik be, amikor tartósan 100% közelben pörög minden, így az átlag felhasználó ezzel nem fog találkozni. A power userek és a gamerek azonban igen, és furcsállni is fogják.

Összességében azonban egyöntetű volt a tesztelők véleménye a gépről: a Yoga ismét egy nagyon jó multimédiás notebook lett, azonban borsos áron kapható meg. Core Ultra 7-tel és RTX 4060-nal nagyjából 1900 dollárt kérnek érte.

techkalauz.hu – az online techmagazin