Acer – gépvisszahívások

0
78

Az Acer America Corp. az Egyesült Államok termékbiztonsági tanácsával együttműködésben (U.S. Consumer Product Safety Commission) tegnap bejelentette, hogy önkéntesen kicseréli bizonyos modelljeiben a Sony lithium-ion akkumulátorait. 
Az Acer bejelentése szerint az Egyesült Államok Termékbiztonsági Tanácsához több panasz is érkezett akkumulátor túlmelegedésekről. Ezek a bejelentések kapcsolatban vannak azokkal a korábbi akciókkal, melyekben más notebook gyártók is visszahívták az ugyanilyen Sony cellákkal szerelt gépeiket. A bejelentések közül csak pár szólt kisebb anyagi kárról és kettőben tesznek említést kisebb tűzröl is, de Acer notebookot egyik sem említ. Ennek ellenére, biztonsági okokból az Acer is megkezdi az akkumulátor cseréket a gépeiben.
Az akció egyenlőre csak az USA-ban és Kanadában zajlik és a következő modelleket érinti:

Acer TravelMate sorozatból a következők: 242x, 320x, 321x, 330x, 422x, 467x, 561x, C20x. modellek.
Acer Aspire sorozatból a következők: 556x, 560x, 567x, 930x, 941x, 980x. modellek.

A programban kizárólag azok a gépek vesznek részt, melyeket az USA-ban és Kanadában, hivatalos Acer disztribútorok adtak el, egyéb forrásból származó laptopokra nem terjed ki. A kaland valószínű sok gépet fog érinteni, hisz nem rövid időszakról van szó: a csere a 2004 májusa és 2006 novembere közt értékesített notebookokat érinti.
Az Acer mindenkit felkér, hogy nézze meg milyen akkumulátorral szerelt géppel rendelkezik és ha nem biztos benne, vigye be bátran a szakszervizbe, ahol rögtön és természetesen ingyen cserélik az akksit, ha a problémás darabok közül való. Addig is próbálják elkerülni az akkumulátorról való működtetést, csak töltőről üzemeltessék laptopjukat.
Érdekes, hogy tavaly ősszel, amikor a Dell hívta vissza tömegesen a gépeit a Sony akksik okozta tűzveszély miatt az Acer kijelentette: nincs szükség egyetlen visszahívásra sem akkumulátor túlmelegedés miatt.

Hirdetés

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét