Az iPhone 12 és 12 Pro esetében 20%-kal kevesebb az akkumulátoridő ha 5G-t használunk

0
535

Nyilvánvaló volt, hogy ha 5G-t használunk, akkor az akkumulátorunk hamarabb lemerül, azonban nem tudtuk mennyivel hamarabb. Köszönhetően a Tom’s Guide akkumulátor tesztjének most egész pontosan megtudhatjuk mire is kell számítanunk.

A teszt menete a következő volt: Egy böngészőt megnyitva, 150 nites fényerőt használva 30 másodpercenként új weboldalt töltöttek be.

Ezen körülmények között az iPhone 12 akkumulátora 8 óra 25 percig bírta 5G esetében, és 10 óra 23 percig 4G-t használva, ez nagyjából 20%-os eltérés. Az iPhone 12 Pro modellje hasonlóan teljesített, ami 9 óra 6 perc 5G-n és 11 óra 24 perc 4G hálózaton – ez szintén 20% körüli különbség.

Hirdetés

A tesztben nem csak Apple készülékeket versenyeztettek, további telefonokat is hadrendbe állítottak, ott azonban fontos különbségek jöttek ki a képfrissítési beállításoktól függően.

Fontos tulajdonsága az iPhone 12-nek, hogy alapértelmezetten saját maga dönti el, hogy 5G vagy 4G hálózatot használ attól függően, hogy mit csinálunk a telefonunkon. Kikapcsolt képernyő mellett zenét hallgatva például 4G-t használ automatikusan, kímélve ezzel az akkumulátort.

techkalauz.hu – az online tech magazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét