Cserék itt, cserék ott

0
10

Rájár a rúd a Dellre mostanában. A közel másfél milliós akkumulátor visszahívások után itt az újabb hullám. A most felfedezett probléma a kijelzőkkel kapcsolatos: egyszerűen függőleges csíkok jelennek meg egyes modelleknél. A hibajelenség az Inspiron 6000 és 8600-as, a Latitude D800-as és D810-es, valamint a Precision M60 és M70-es sorozatát érinti.
A Dell blogján olvasható, hogy a hibajelenség már több gépnél is előfordult: egy pixel szélességben egy függőleges csík jelenik meg a kijelzőn. A cég természetesen ingyenesen cseréli az LCD kijelzőket. A kritikus időszak elég nagy intervallumot ölel fel, a 2004 decembere és 2006 decembere között forgalomba került gépeket foglalja magába.
Ez több millió notit jelent, de ezek mellett a gyár felhívja a figyelmet arra is, hogy a hibás panelek még más szériákba is bekerülhettek, néhány 17 collos Inspiron 9200, 9300 és XPS Gen 2 is érintett lehet.

A Dell mellett a Toshibának is kijut a jóból. A vállalat eddig szerencsésen megúszta a Sony leszereplését az akkupiacon, de most beütött a krach. Május 24.-én egy Sony akkumulátor kigyulladt egy Toshiba gépen, ezért a laptopgyártó óriás is kénytelen beszállni az egész világot körbe járó Sony akkumulátor csere programba. Az érintett modellek itt sincsenek kevesen, a csere a Toshiba Satellite, a Portege, a Tecra és a  Qosmio sorozat gépeit érinti.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét