Nemsoká az Android is szól, ha rossz az akkud

0
49

2016-ban súlyos botrány rázta meg az Apple-t, amikor független tesztelők kiderítették, hogy a gyártó szándékosan visszafogja a régebbi iPhone-ok teljesítményét. A cupertinóiak azzal magyarázták a fű alatti lassítást, hogy a lestrapált akkumulátorok okozta véletlenszerű kikapcsolások elkerülése miatt van szükség az intézkedésre.

Ez a botrány batterygate néven híresült el és következményeként született meg az az iOS-s funkció, amely egy százalékos becslést ad a telepek állapotáról. A hasznos megoldás eddig hiányzott az androidos mobilokból, a jövőben azonban a Google platformján is elérhetővé válhat. Az Android Authority ugyanis arról számolt be, hogy az Android 14 QPR2 Beta kódja alapján bekerülhet a Beállításokba egy oldal, amely kifejezetten az akkumulátor állapotát mutatja.

Az adatok az Android 14-ben debütált új alkalmazásprogramozási felületen (API) keresztül érkeznek, a későbbiek során ez kerülhet felokosításra, hogy később egy százalékos saccolással is szolgáljon az akku állapotáról, hasonlóan az iOS-hez. A Beállítások majd Akkumulátor almenüben található lap jelenleg nem mutat semmit, de a leírás alapján egy ún. “rekalibrációs” művelettel is szolgálhat, valamint tippeket adhat a teleppel kapcsolatban.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét