Pletykák szerint bitang lesz a PS5 Pro

0
663

A Key to Gaming szerkesztőjeként ténykedő Tom Henderson szerint a közelgő PlayStation 5 Pro igen komoly előrelépést fog megtestesíteni a masina normál verziójához képest. A képi megjelenítés feladatát egy új – AMD RDNA 3 architektúrára épülő – chip veszi majd át.

A “Trinity” kódnéven már az előző év eleje óta fejlesztés alatt álló modell “Viola” IGP-ja 30 WGP-vel jön (Work Group Processor), amik egyenként két CU-t tartalmaznak, így majdnem megkétszereződik az eredeti grafikus lapka ezen komponenseinek (36 CU) száma. Amennyiben hihetünk az információknak, jelentős mértékben javulni fog a játékélmény, ami különösen 3840×2160 pixeles felbontásban lehet látványos. Remélhetőleg több címben komfortosabban hozhatóvá válik a 60 képkocka/másodperces sebesség, ráadásul a 16 GB GDDR6 RAM 14 GHz-es effektív órajele is 18 GHz-re növekszik.

Ha minden igaz, lesz egy új, teljesítményre kihegyezett üzemmód 8K-hoz, és persze a sugárkövetéses számítások is felgyorsulnak az izmosabb hardvertől. A Sony állítólag még az év vége előtt elérhetővé teszi a fejlesztői csomagját a nagy partnerstúdiók számára, és ha a pletykák igaznak bizonyulnak, akkor a népszerű japán konzol Pro változata elvileg 2024-es év novemberében debütálhat.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét