Újratervezik az Apple akkumulátorokat

0
21

Az ETNews értesülései szerint az almás vállalat legújabb kutatással és fejlesztéssel kapcsolatos erőfeszítései arra irányulnak, hogy még jobb akkumulátorok kerülhessenek az iPhone-ok belsejébe. A témával foglalkozó jelentés szerint az Apple új anyagokkal, egyebek mellett nikkel, kobalt, mangán és alumínium felhasználásával kísérletezik az új akkumulátorok fejlesztése során. A kísérletek során a telepek szilícium tartalmát is jelentősen megnövelik. Habár a szilícium kitágul, amikor töltés közben elkezd melegedni, az Apple mérnökei állítólag megtalálták a módját annak, hogy ezt enyhítsék.

Az általuk kidolgozott katódkeverék sokkal jobb akkumulátorsűrűséget biztosít, vagyis nagyobb a kapacitása azonos térfogat mellett, ráadásul gyorsabban is tölthető. Az Apple nagy valószínűséggel szén nanocsöveket használ majd vezető gyanánt, ami tovább növeli az általuk fejlesztett akkumulátor teljesítményét.

Jelentések szerint az Apple által fejlesztett akkumulátor-technológia nem a távoli jövő vívmánya lesz, azok az iPhone modellek, amelyekben ezek az új telepek biztosítják az energiaellátást, már 2025-ben forgalomba kerülhetnek. Ez erőteljesen arra utal, hogy a technológia kidolgozása sem tegnap kezdődött, hanem zajlik már egy ideje, és a fejlesztés már egy kései szakaszában jár.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét