Milyen telefont vegyek 2019-ben?

0
8315

Milyen telefont vegyek 2019-ben? Ez egy kifejezetten aktuális kérdés, főleg annak tükrében, hogy az első féléves megjelenéseket már letudtuk, miközben a második féléves dömping még nem indult el. A lista összeállítása során külön hangsúlyt fektettünk arra, hogy minden igényt, lehetőséget és ízlést figyelembe véve jelöljük meg az ajánlott darabokat. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy 

összesen 8 különböző árkategóriát különböztettünk meg és mindegyikben 5 ajánlat szerepel 

és ezeknek a fele a 100.000 forint alatti lehetőségekből szemezget. Minden egyes árkategóriában az első számú ajánlatot tartjuk a legjobb vételnek, a többi azonban – bizonyos egyéni szempontok figyelembe vételével – legalább annyira, néha viszont akár még jobb vásárt is jelenthet. Bizonyos esetekben korábban megjelent telefont ajánlunk, de ez sem véletlen – jó néhány közkedvelt modell még ma is megállja a helyét, és csak néhány trendi dizájn elemről kell lemondanunk, ezért az áldozatért cserébe viszont nem kell annyira mélyen a zsebünkbe nyúlnunk.  

Milyen telefont vegyek 2019-ben maximum 30.000 forintból?

I. számú ajánlott: Redmi 6A

Talán senkit nem fog meglepni, hogy a legalacsonyabb árkategória első sorban ajánlott telefonja a Redmi 6A. Egyetlen hátránya, hogy nagyon közel áll a 30.000 forintos értékhatárhoz, viszont ezért cserébe minden klasszikus területen leteszi a kötelezőt az asztalra, ráadásul egy 3000 mAh kapacitású akkumulátor hajtja. A telefon két nano SIM kártya fogadására alkalmas és microSD kártyával bővíthető az amúgy kicsinek tűnő alap tárhely. 

milyen telefont vegyek 2019
Redmi A6
Alternatíva #1: Nokia 5

Annak ellenére, hogy már két éve piacon van, még ma is érdemes lehet megfontolni a vásárlást. Ezt első sorban annak köszönheti, hogy a megjelenéskori árának mára felét elvesztette, így került bele ebbe a kategóriába. Gyerek kezébe maximum a méretei miatt nem való, egyébként tökéletes első-telefon lehet a lurkók számára. 

Alternatíva #2: Huawei Y5

A Huawei egyik legolcsóbb telefonja tavaly szép eredményeket ért el az alsó-középkategória versenyzőinek kiírt számokban. A telefon funkciót teljes egészben betölti, az alap alkalmazásokkal is elboldogul, és egészen széles szerviz-háttér ár rendelkezésre, ha esetleg ilyen jellegű ügyet kell intéznünk. 

Alternatíva #3: Redmi Go

A lista legolcsóbb ajánlott telefonja ebben a kategóriában, vagyis aki szinte semmit nem akar telefonra költeni, annak egyértelműen erre az eszközre van szüksége. Az alap 8GB háttértárral szerelt verzió helyett viszont célszerű a 16GB-ost beszerezni, főleg ha nem rendelkezünk microSD bővítőkártyával. A Redmi Go az Android Go oprendszerét futtatja, ami kifejezetten az ilyen és ehhez hasonló eszközökre készült, emiatt a rendszer kevesebb erőforrással is beéri. 

Alternatíva #4: Motorola Moto E5 Play

Egy középutas megoldás, főleg abban az esetben ajánlott, ha nem szeretnénk kínai eredetű okostelefont venni (bár a gyártás ebben az esetben is Kínában zajlik). A telefon az Android Oreo alapokra építkező Go néven ismertté vált oprendszerrel dolgozik, vagyis a Redmi Go-hoz hasonló alacsony erőforrásra optimalizált szoftveres megoldás teszi élhetővé a telefont. 

Milyen telefont vegyek 2019-ben 30.000 – 50.000 forint között?

I. számú ajánlat: Redmi 7

Szintén egy Redmi telefonnal kell kezdenem, ami ráadásul messze nem meríti ki az 50.000 forintos költséghatárt, de az átlagos felhasználónak mégse lesz hiányérzete, ha ez az eszköz van a zsebében. Szinte minden tekintetben eleget tesz az elvárásoknak, még dizájn terén is a nagyokra akar hasonlítani, hiszen szenzorcseppbe foglalták az előlapi kamerát. Abszolút ajánlott ebben az ársávban.

milyen telefont vegyek 2019 redmi 7
Redmi 7
Alternatíva #1: Samsung Galaxy A20e

Jóval drágább, mint az előbbi Redmi telefon, de ha valamiért mégse szavaznánk bizalmat a kínai márkának, abban az esetben érdemes megfontolni a dél-koreai ajánlatot. A termék idei megjelenésére való tekintettel még viszonylag korlátozott számban állnak rendelkezésre felhasználói visszajelzések, de azok zömében elégedett hangvételűek. 

Alternatíva #2: Samsung Galaxy A10

Az A10 árban már közelebb áll a Redmi 7-hez, de bizonyos területeken mégis elmarad attól. Ez leginkább a hátlapi kamerák számában érhető tetten, de cserébe talán egy picivel jobb kijelzővel próbál hódítani a Samsung.

Alternatíva #3: Huawei Y7 2019

Jelen sorok írásakor éppen akad olyan ajánlat, ami éppen beesett 50.000 forint alá. Az Y7, csak úgy, mint a legtöbb Huawei termék, első sorban a kamera performansszal kívánja felhívni magára a figyelmet, és a 8 + 13 + 2 megapixel valóban számottevő arzenálnak mondható ebben az árkategóriában. Ezt viszonylag erős lapka, és az átlagosnál jobbnak mondható szoftver támogatja meg. 

Alternatíva #4: Honor 7X

A Huawei ajánlatához hasonlóan ez is éppen beesett az 50.000 forintig ajánlható kategóriába, de 2017-ben még 100.000 forint magasságában kezdte meg karrierjét. Nagy előnye a fém hátlap, ami egyszerre jelenti a prémium érzetet és a tartós, külső behatásokkal szembeni aránylag ellenálló kivitelezést. 

Milyen telefont vegyek 2019-ben 50.000 – 75.000 forint között?

I. számú ajánlat: Redmi Note 7

Hihetetlen, de igaz – már a harmadik árkategóriában járunk, de még mindig Redmi az első számú ajánlott. Ezúttal a Note 7-ről van szó, ami joggal vált megjelenése pillanatában slágertermékké. Szerencsénkre mi is kaptunk egy tesztalanyt, amiről videót is készítettünk:

Alternatíva #1: Samsung Galaxy A40

Az idén komoly ráncfelvarráson átesett A széria szinte minden kategóriában megjelenik, és ez nem véletlen. Az A40 a Redmi Note 7-hez hasonlóan a vonzó árfekvés + szép feature lista kombójával hívja fel magára a figyelmet. Ez utóbbiból ki kell emelnem a Super AMOLED kijelzőt, amivel egy picit sikerült is az előbb említett kínai versenytárs fölé nőnie. 

Alternatíva #2: Huawei P20 Lite

A P20 Lite szintén az egyik leginkább közkedvelt középkategóriába eső telefon, amire érdemes még 2019-ben is odafigyelni. Alapfelállásban is tisztességes specifikációkkal rendelkezik, de ebben az esetben is érdemes kiemelni a hátlapi duál kamera szetupot. A mai tepsikhez képest egy picit kompaktabb eszköz, és az ebben az ársávban inkább

Alternatíva #3: Huawei Mate 20 Lite

A Mate 20 Lite szintén jó választás lehet, de első sorban azoknak ajánlott, akik a P20 Lite-nál nagyobb telefont keresnek és egy picit többet tudnak költeni, mivel ezzel az opcióval gyakorlatilag kimaxoltuk a 75.000 forintos keretösszeget.   

Alternatíva #4: Huawei P Smart (2019)

Pont a Huawei botrány kirobbanása során tesztelhette le szerkesztőségünk a 2019. évi P Smart-ot, ami annak ellenére, hogy nem egy tökéletes telefon, egészen jó vétel lehet azok számára, akik viszonylag olcsón keresnek NFC képességgel rendelkező zsebokost. 

Milyen telefont vegyek 2019-ben 75.000 – 100.000 forint között?

I. számú ajánlat: Samsung Galaxy A50

Az idei A széria nagyon jó vérfrissítést jelent a Samsung termékpalettájának. Ebben pedig a legüdébb zöld folt az A50, amit mi is letesztelhettünk. Annak ellenére, hogy nem zászlóshajóról van szó, szinte minden olyan képességgel rendelkezik, mint a nagyok, csak egy picit gyengébb kivitelben (és még a százezres keretet sem merítjük ki teljesen). 

„közönségkedvenc, hatalmas siker”

Alternatíva #1: Xiaomi Mi 9 SE

Az idén megjelent Mi 9 SE nagyon hamar az egyik közönségkedvenc lett 2019-ben, hiszen az A50-hez hasonló csúcsimitátorról van szó, ami nagyjából mindent tud, csak valamivel lassabb / gyengébb, mint a nagytestvér. Nagy előnye viszont, hogy méret-ügyileg pont annyival kompaktabb az A50-nél, hogy a kisebb kezekben / zsebekben otthonosan elfér. 

„zsebcirkáló, vagyis egy kompakt siker”

Alternatíva #2: Pocophone F1

Vita tárgyát képezheti, de a 2018. évben megjelent telefonok közül a Pocophone F1 az ár-érték bajnok. Ez az ár-érték pedig tovább nőtt, hiszen a minden tekintetben elképesztően vonzó specifikációkkal rendelkező zsebokos mára becsúszott 100.000 forint alá. 

„2018. év egyik legnagyobb dobása”

Alternatíva #3: Honor 20 Lite

A Honor ismérve, hogy a Huawei-hez hasonló minőséget kaphatunk, még barátságosabb árfekvés mellett. Ennek egyik kiemelkedő példája a májusban megjelent Honor 20 Lite, ami szexi szenzorcseppel, és a nagyoktól elvárt tripla-szenzoros kamera szetuppal kívánja meghódítani a potenciális vásárlókat. 

„nem annyira lájt”

Alternatíva #4: iPhone SE

Nem szeretnénk az Apple-hívő olvasókat se tartalom nélkül hagyni, ezért a jelenleg kapható legolcsóbb iPhone-t is szerepeltetjük a listán. Annak ellenére, hogy hardverügyileg idén már három, dizájn terén pedig már hat éves eszközről van szó, az idő egyszerűen nem fog rajta. A mai napig az egyik legnépszerűbb Apple-telefon, és még az idén ősszel debütáló legújabb iOS támogatást is megkapja. 

„a legolcsóbb alternatíva, ha valamiért nem elég jó az Android”

Milyen telefont vegyek 2019-ben 100.000 – 150.000 forint között?

I. számú ajánlat: Samsung Galaxy A70

Az árkategória alapján az A70 nagyon közel fekszik a minimális kerethez, de ez nem azt jelenti, hogy bármiről le kellene mondanunk. A telefon lényegében a méltán sikeres A50 nagytestvére, minden tekintetben és jelen sorok írásakor az eladási toplisták éllovasa. 

„közönségkedvenc, mindent-tudó”

milyen telefont vegyek 2019 galaxy a70
Samsung Galaxy A70
Alternatíva #1: Xiaomi Mi 9

Az év elején megjelent Mi 9 jelenleg a Xiaomi zászlóshajójának tekinthető, ami ár/érték arányban nagyon odapörköl a versenytársaknak. Egyetlen számottevő hátránya a viszonylag kis kapacitású akkumulátor, de átlagos használat mellett ezzel is képes egy napot kihúzni. 

„a legolcsóbb hardver-csúcstartó”

Alternatíva #2: Xiaomi Mi 9T

A Mi 9T leginkább csak nevében emlékeztet az előbbi modellre, hiszen a hardver és a megjelenés is eltérő. Utóbbi kapcsán a legnagyobb eltérést a szenzorsziget-mentes telikijelzőnek köszönhető, amit a motorizált szelfikamera tett lehetővé. 

„a legolcsóbb szenzorsziget nélküli telikijelző”

Alternatíva #3: Xiaomi Mi Mix 3

A tavalyi év egyik legkisebb médiafigyelme mellett megjelent telefon a Mi Mix 3, ami a Mi 9T-hez hasonló zavarásmentes telikijelzőt kapott, de nem motorizált szelfikameráról, hanem egy csúszó-mechnaizmusról beszélhetünk. A telefon egyébként teljes mértékben prémium termék, kerámia bevonatból készült, akkori csúcshardvert kapott és a dobozban még vezetéknélküli töltőt is kapunk. 

„telikijelző, vezetéknélküli töltés, de csak duál-kamera”

Alternatíva #4: Huawei P20

A Xiaomi okostelefonok egyeduralmát megtörve került fel a listára a P20, ami a szokásos Huawei receptet követi, de nem kapta meg a Pro testvérnek járó tripla szenzoros kamera rendszert, a sztereó hangszórókat és az IP68-as bizonyítványt. Ettől eltekintve nem számít rossz vásárnak még 2019-ben sem a tavaly megjelent kínai kiskedvenc. 

„aki véget vet a Xiaomi egyeduralmának”

Milyen telefont vegyek 150.000 – 200.000 forint között?

I. számú ajánlat: Samsung Galaxy S10e

E, mint esszenciális – viccelődhetnénk akár ezzel is. Ahogy az A széria vérfrissítése az S családra is hatással volt, így a szokásoktól eltekintve egy kisebb modell is megjelent a csúcstermékből. Így született meg az S10e, aminek csak az üzemideje átlagos, minden más tekintetben átlagon felüli. Ennek örömére az első számú ajánlottá vált ebben az ársávban. 

„egy kompakt zászlóshajó-féleség”

milyen telefont vegyek 2019 galaxy s10e
Samsung Galaxy S10e
Alternatíva #1: OnePlus 7

A sima 7-es a 7 Pro hatalmasra nőtt árnyékban született meg, emiatt nagyon minimális médiafigyelmet kapott. Ennek ellenére szinte csak dizájn tekintetében marad el a nagytestvértől, de ilyen teljesítményt és ilyen felhasználói élményt ritkán figyelhetünk meg a vadonban. 

„elképesztő felhasználói élmény”

Alternatíva #2: Huawei P30

A Pro jelző nélküli sima P30 éppen, hogy beleesik a 200.000 forint alatti ársávba, de ettől függetlenül érdemes egy pillantást vetni a kínai slágertermékre. A hátlapi Leica márkajelzéssel ellátott triplaszenzoros kamera szetup az egyik legjobb jelenleg a piacon, e tekintetben – még ha marginálisan is, de – az előző két ajánlatot is felülmúlja. 

„ezért az árért a legjobb kamerás”

Alternatíva #3: iPhone 8

Az aranyárban mért Apple termékek közül a 8-as iPhone megvásárlásán is érdemes elgondolkoznia annak, aki valamilyen okból kifolyólag nem szavazna Androidos zsebokosra. Az alapfelhasználói igények kielégítésére teljesen elégséges, de a kamerás lehetőségeket kicsit korlátozza a hátlapi egyetlen szenzor. Ettől eltekintve a hardver és szoftver összhangból származó felhasználói élmény még sok évig elég lehet. 

„alternatíva, ha valamiért nem elég jó az Android”

Alternatíva #4: Razer Phone 2

A Razer telefonja nagy és nehéz, a kamerája szinte már rossz, de a megjelenése egyedi, remek Android-élményt nyújt, kifejezetten játékra hangolták és néhány hónap alatt felére esett az ára. A 120Hz-es kijelző egészen egyedi, a sztereó hangzás szintén megdöbbentően jó. Igazi multi-médiás eszköz, csak a jack hiányzik. Ellentmondásokban gazdag, de sok szempontból nagyon szerethető, karakteres zsebokosról van szó. 

„nagy áresés, hatalmas meglepetés”

Milyen telefont vegyek 200.000 – 250.000 forint között?

I. számú ajánlat: OnePlus 7 Pro

Vitatható, de sok szempontból a most kapható telefonok sorából a legjobb a OnePlus 7 Pro. Ezért inkább azt hangsúlyozzuk, ami hiányzik: jack csatlakozó, hivatalos IP bizonyítvány és vezetéknélküli töltés. Minden más tekintetben jelenleg ez „A telefon”. 

„a legjobb mindenes + elképesztő felhasználói élmény”

Alternatíva #1: Samsung Galaxy S10

Úgy tűnik, hogy minél magasabb árkategóriában nézelődünk, annál inkább veszi át a Xiaomi szerepét a Samsung. Ez többek között az olyan eszközöknek is köszönhető, mint az S10, ami egy nagyon jól átgondolt és maradéktalanul felszerelt zsebokos, ami elképesztő képességekkel van felvértezve (pl.: előlapi 4K felvétel, abszolút felső-kategóriás kamerák, stb.). 

„a legjobb mindenes + vezetéknélküli töltés + IP minősítés + némi felár”

Alternatíva #2: Samsung Galaxy Note 9

A Note széria nagyon sokáig nem csak a Samsung, hanem kis túlzással az egész Android-flotta zászlóshajója volt. Ma ezt már túlzás állítani, de az egészen biztos, hogy még ettől eltekintve is helye van a tavalyi csúcs Samsungnak ezen a listán. Főleg, hogy a Note 10 megjelenésének közeledtével 250.000 forint alatt hozzájuthatunk egy kompromisszum-mentes, szinte minden igényt kielégítő okoseszközhöz.  

„már nem zászlóshajó, de mindent tud, amit kell”

Alternatíva #3: Google Pixel 3

Érdemes még megemlíteni a Google saját telefonját, és nem csak a nagyon jó és tiszta Android élmény miatt. A kamera például kiemelkedően teljesít, és az egyetlen hátlapi szenzor ellenére is számos versenyzőt beelőz. A probléma csak annyi, hogy a telefonnal együtt járó számos referencia szolgáltatás itthon nem, vagy csak korlátozott mértékben elérhető. 

„a legjobb kísérlet”

Alternatíva #4: iPhone XR

Az XR szinte mindent tud, amit az XS, csak egy picit butított formában. Ebből a legfájdalmasabb pont a hátlapi kamera, de a végeredményeket elnézve ezzel sincs komoly probléma, a DXOMARK értékelések alapján még egy lencsével is versenyképes az Apple „olcsó” zsebokosa. 

„alternatíva, ha valamiért nem elég jó az Android”

Milyen telefont vegyek 2019-ben 250.000 forint felett?

I. számú ajánlat: OnePlus 7 Pro

Nem csalás, nem ámítás, a legnagyobb ársávban is a OnePlus 7 Pro az első jelen sorok írásakor. Ezt annak köszönheti, hogy néhány ezer forint ráfizetéssel az alapárú termékhez képest nagyobb háttértárat és több RAM-ot kapunk. Ezek éppen annyival teszik drágábbá a telefont, hogy 250.000 forint felé kerüljünk, de ennyit mindenféleképp megér az új OP. 

oneplus 7 pro teszt

„a legjobb mindenes + hihetetlen felhasználói élmény”

Alternatíva #1: Samsung Galaxy S10+

Az S10+ megörökölte az S10 tökéletességét, csak egy picit nagyobb formában tálalja azt. Ez a telefon lényegében megtestesíti mindazt, amit jelenleg a Samsung mobil-fronton tud. A jelenlegi Android szentháromság (Galaxy S10 / P30 Pro / OP 7 Pro) egyik legkiegyensúlyozottabb performanszát biztosítja, az OP-nél jobbde a P30 Pro-nál gyengébb kamera teljesítménnyel. 

„a legjobb mindenes alternatíva + vezetéknélküli töltés + IP minősítés + némi felár”

Alternatíva #2: Huawei P30 Pro

A mobil-fotózás királyaként joggal foglalja el a P30 Pro a DXOMARK toplistájának első helyét. A P30 Pro ezen felül – jelen sorok írásakor – a Huawei eddigi legjobb telefonja. Nincs olyan kompromisszum, amelyet a P30 Pro esetén meg kell kötnünk, ezért aki a fényképkészítést előbbre tartja, mint a telikijelzőt, annak érdemes a P30 Pro-t választania az OP7Pro-val szemben.  

„a legjobb kamerás”

Alternatíva #3: Sony Xperia 1

Az ázsiai márka újra definiálta az Xperia sorozatát, ennek megfelelően az új zászlóshajó az 1-es sorszámot kapta. A világ első mobilba épített 4K OLED panelja került a Sony csúcstermékébe, ami 21:9-es képarányt biztosít 6.5 hüvelyken, így az ennél jobb „mozis” élményt mobiltól nem kapunk jelenleg. Egy gyönyörű és letisztult presztízstermékről van szó, ami nagyszerű alternatívája lehet a fentieknek. 

„a legjobb multimédia”

Alternatíva #4: iPhone XS

Az Apple jelenlegi zászlóshajója mindent tud, amit egy Apple telefon ma tudhat. Ez sajnos nem foglalja magába az ultraszéles látószögű objektívet, de még így is tisztességes kamer-performanszra számíthat a tulaj. Teljesítmény tekintetében az A12 chip abszolút csúcstartó, és a jó szoftvernek köszönhetően az amúgy kevéske RAM a gyakorlatban mégse annyira kevés. Az egyetlen csúcskategóriás Android-alternatíva. 

„a legdrágább alternatíva, ha valamiért nem jó az Android és az Apple csúcsterméke”

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét